Lifjell Kunstsenter

Om oss

Lifjell kunstsenter er et kunstnerdrevet hus for visuell kunst, skrivekunst, håndverk, scenekunst, dans og video.

Vi huser studio og arbeidslokaler for kunstnere innen ulike felt i tillegg til galleri og arrangementslokaler.

Vår visjon er å skape gode arbeidsforhold for kunstnere og et inspirerende miljø med mulighet for tverrkunstneriske samarbeid.

Lifjell Kunstsenters nettverk er både lokalt og internasjonalt og i vårt galleri formidles et bredt kunstutrykk.

Kunstsenteret ligger i lokalene til gamle Lifjell Hotell i Midt-Telemark som daterer seg helt tilbake til 1800-tallet. Hotellet ligger halvveis opp på Lifjell der veien stoppet på 1900 – tallet. Både da som nå, har stedet en nær tilknytning til den åpne fjellnaturen.

Bygningen har mange spor fra en variert og spennende historie som både inspirerer og står i kontrast til mange av kunstutrykkene det nå huser.

Vi har rom både for korttidsleie, langtidsleie og arrangementer. Er du interessert i leie av studio eller arrangementslokale kan du finne mer informasjon under «leie» her på siden. For langtidsleie er det ofte fullt, men ta gjerne kontakt ved interesse.


Åpen uke

Hver høst fra 2024 arrangerer vi Åpen uke. Da kan du besøke Kunstsenteret i åpningstidene og ta en kikk på hva som foregår inne på verkstedene og studioene samt oppleve utstillinger og delta på arrangementer. Informasjon om dette blir lagt ut god tid i forveien og kan finnes under Arrangementer her på siden. Det vil også bli annonsert på vår instagram @lifjell-kunstsenter.

Har du ikke mulighet til å komme på Åpen Uke blir det likevel mulighet til å besøke oss under andre arrangement og utstillinger gjennom året, hold øye med vår arrangementskalender.

For å kunne sikre arbeidsro for kunstnerne er imidlertid ikke verkstedene åpne for besøk utenom Åpen Uke. Ønsker du å komme i kontakt med en spesifikk kunstner på bygget finner du kontaktinfo under Kunstnere

Styre Lifjell kunstsenter:

Zoe Eskes – styreleder
Hilde Pedersen
Lovise Søyland
Maria Dahl

Varamedlemmer:
Simon Jeppesen
Marthe Haugerud
Bendik Vatne
Mari Gaara

Du finner oss her:

Lifjell Kunstsenter ligger i Midt Telemark kommune, halvveis opp på fjellet Lifjell med utsikt til Bø, Skien, Gvarv og Norsjø.

Adresse:
Lifjellvegen 375
3804 Bø I Telemark